Masaj Yağı Nerelerde Kullanılır? Çeşitleri ve Faydaları Nelerdir?


Masaj-Yağı-Nerelerde-Kullanılır-?-Çeşitleri-ve-Faydaları-Nelerdir-?

Masaj yağı, masaj uygularken sürtünmeyi azaltmak adına cildi rahatlatmak amacı taşır. Masaj yağı, bunun yanı sıra cilt yüzeyinde yumuşak bir kayma ve kolay bir işlenebilirlik kazandırmaya da yardımcı olur. Sekonder faydaların bazıları, cildi iyice beslemek ve aromaterapi esansiyel yağları için ‘’taşıyıcı’’ ya da ‘’baz’’ yağ olarak işlev görmeyi içermektedir.


Masaj Yağı Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekiyor?


Öncelikle yapmanız gereken en iyi masaj yağları konusunda bilgi sahibi olmaktır. Karşılaştırabileceğimiz çeşitli özellikler, yağın nasıl yayıldığı, cilt tarafından ne kadar kolay bir şekilde emildiği, besleyici ve nemlendirici olan özellikleri ve kokusudur. Dikkate alınacak bir diğer faktörler ise, maliyet, temizleme kolaylığı ve işlenme biçimidir. Genel olarak konuşacak olursak, en iyi yağ, doğal besinlerin çoğunu koruyup, en yüksek saflık düzeyini korumuş olduğu için soğuk preslenmiş olmasıdır.


Masaj Yağı Türleri ve Faydaları Nelerdir?


İyi bir araştırma yaptıktan sonra ihtiyaçlarınıza ve bütçenize yönelik olan uygun yağı seçmelisiniz. Masaj için en popüler olan birkaç temel yağ bulunmaktadır. Bunlar:


Badem Yağı: Muhtemelen en sık kullanılan masaj yağı, tatlı badem yağıdır. Kolay bir şekilde yayılır ve cilt için çok iyi bir besleyicidir. Aynı zamanda mükemmel bir taşıyıcı yağ görevi de görür, çünkü koku çok keskin değildir. Sağlık mağazalarının ve vücut mağazalarının genelinde bulunur ve makul fiyatlara da sahiptir.


Üzüm Çekirdeği Yağı: Popüler bir yağ, üzüm çekirdeği yağıdır. Cilt aracılığı ile kolay bir şekilde emilir fakat uygulamadan sonra yağlı bir his de bırakmaz. Tatlı badem yağı kadar yaygın değildir ve çoğunlukla biraz daha pahalıdır.


Ayçiçek Yağı: Ayçiçek yağı düşük maliyetli bir alternatif yağdır ve çoğunlukla yerel markette bulunabilir. Kolay bir şekilde yayılır ve iyi bir taşıyıcı özellikte yağdır. Fakat daha sonra biraz yağlı bir his bırakabilir. Dikkate alınması gereken bir diğer konu ise, ayçiçeği yağlarının çoğunun ısı ile preslenmiş olması ve çok kısa raf ömrüne de sahip olmasıdır.



Diğer Baz Yağlar


Diğer baz yağlar, kuru cilt, egzama ya da erken yaşlanma gibi spesifik koşullara katkı da bulunabilecek bazı özelliklere sahiptir. Bunlar birincil yağa değişen oranlarda eklenebilir ve bazı örnekler arasında da zeytinyağı, buğday tohumu yağı ve jojoba yağı bulunur. Baz masaj yağlarıyla aromaterapi uçucu yağları arasındaki farklı iyi bir şekilde anlamak lazım. Aromaterapi uçucu yağları, baz yağlardan çeşitli şekilde değişiklik gösterir. Bunlar, vücut sistemleri üstünde derin etkiler olan türlü bitki ve meyvelerin kaynaklarından elde edilmiş olan oldukça konsantre ‘’esanslardır’’.


En Popüler Aromaterapi Yağlarını Deneyin


Her biri vücudu farklı olarak etkileyen özel özelliklere sahip, seçilebilecek pek çok esansiyel yağ bulunur. İşte etkileri masaj ve rahatlama adına faydalı olan en popüler yağlardan bazıları şunlardır:


Lavanta Yağı: Lavanta muhtemelen en iyi şekilde bilinen ve bütün esansiyel yağların en çok kullanılanları arasındadır. Yalnızca zihin üstünde sakinleştirici bir etkisi bulunmaz aynı zamanda bir antiseptik özelliktedir ve ağrıyı hafifletmek adına yanma ya da sokma durumlarında cilde doğrudan uygulayabileceğiniz iki yağdan da birisidir. Lavanta yağını hemen hemen bütün sağlık marketlerinde, pek çok kozmetik dükkanında ve diğer cilt bakım merkezlerinde de bulabilmeniz mümkün.


Ylang Ylang: Ylang ylang yapı muhtemelen masaj uygulamak adına en yararlı esans yağı olabilir. Özellikleri, kan dolaşımını ve vücudun doğal ağrı kesicilerinden olan endorfinlerin üretimini uyarırken, gevşeyip rahatlamaya yardımcı olan sinir sistemi üstünde sakinleştirici bir etki içerir. Aynı zamanda yağlı bir cilt ve aknenin yanı sıra kuru cilt koşullarına katkı da bulunduğundan bütün cilt tipleri için de mükemmeldir.


Çay Ağacı Yağı: Çay ağacı yağı, ciltteki alanlara seyreltilmemiş, antiseptik ve antienflamatuvar olarak uygulayabileceğiniz diğer esansiyel bir yağdır. Masaj uygulamasında kullanıldığında, solunum sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasını desteklerken hasarlı olan cildin iyileşmesine de yardımcı olur.