Masajda Kullanılan Doğal Yağların Faydaları Nelerdir?


Masajda-Kullanılan-Doğal-Yağların-Faydaları-Nelerdir-?

Günümüzde kozmetik bakım ürünleri çeşitliliği artarken, içeriklerindeki kimyasal oranları da aynı oranda artış gösteriyor. Kullanılan ürünler ilk zamanlarda işe yarasa da uzun vadede bu ürünlerin bedenimizde veya cildimizde ne gibi yan etkilere yol açabileceklerini de bilemiyoruz. Hele ki hassas bir cilde sahipsek sorunlar çoğu zaman ufak yan etkileri aşabiliyor. Kozmetik ürünler her ne kadar titizlik ile üretilseler de hangi kimyasal maddenin, hangi cilde, ne gibi bir etkisi olabileceği sadece belirli bir noktaya kadar kestirilebiliyor.


Doğada var olan bitkilerin her biri birbirinden yararlı. Yeter ki onları iyi tanıyın, onlar size ihtiyacınız olanı fazlası ile verecek. Biz de sizler için bitkileri ve doğal yağları araştırdık ve en faydalı olanları da sizler için derledik. İşte hangi bitki ne işe yarar? Hangi doğal yağı ne için kullanmalıyız?


Havuç Tohumu Yağı


Havuç tohumu yağının en belirgin özelliği güçlü bir antioksidan olmasıdır. Havuç tohumlarından elde edilen bir doğal yağ olan havuç tohumu yağı, aromaterapi masaj uygulamasında sıkça kullanılır. Sakinleştirici etkisinin de yanı sıra havuz tohumu yağı cilt kırışmalarını önler, cildi yeniler, toksinlerden arındırır ve güneş ışınlarından da korur. Aynı zamanda kirpik ve saç bakımı için oldukça yararlı olan havuz yağı, kirpik ve saç diplerini besleyip parlatırken kırılmalara karşı da saçı korur.


Badem Yağı


A,E ve B vitaminleri açısından oldukça çok zengin olan badem yağı stres giderici olması ile bilinir. Bunun dışında ise bir özelliği de cildi koruması, gözenekleri açması ve kuru ciltlere de nem kazandırmasıdır. Badem yağının bunun yanı sıra yaşlanma karşıtı bir etkisi de bulunur. Cilt hücrelerini yeniler ve cilde elastikiyetini de geri kazandırarak kırışmalarını önler.



Kantaron Yağı


Muhteşem bir iyileştirici özelliğe sahip kantaron yağı, kanamaları durdurur, iltihaplanmayı önler ve hücreleri yenileyerek yaraların da iyileşme süresini hızlandırır. Bunun yanı sıra kantaron yağı özellikle sırt, mide ve romatizma ağrılarına iyi gelen bitkisel bir ağrı kesici olduğu için bir masaj yağı olarakta kullanılır. İyileştirici özelliği dışısında kantaron yağı pürüzsüz bir cilde sahip olmak isteyen kişiler için adeta bir altın değerinde.


Argan Yağı


Yetiştirildiği yerde hayat ağacı olarak isimlendirilen argan ağacı her ne kadar son zamanlarda kolayca ulaşılabilir olsa da oldukça değerli bir ağaç çeşidi. Yararları ise saymakla bitmiyor. Saç ve cilt bakımında yaygın bir şekilde kullanılan argan yağı, deriyi besleyici ve hücreleri yenileyici bir özelliğe sahiptir. İçerisinde bulunan temel yağ asitleri sayesinde güçlü bir antioksidan olan argan yağı aynı zamanda içinde yoğun miktarda E vitamini de bulunuyor. Cilde olan yararlarının yanı sıra argan yağı kolestrol de oldukça iyi gelmekle biliniyor.


Jojoba Yağı


Jojoba yağı hakkında bilinmesi gereken ilk şey antialerjen bir özellik taşıyor olmasıdır. Diğer yandan bütün bitkisel yağlar gibi jojoba yağı da cildin nemini arttırıp, cilde elastikiyetini geri kazandırıyor. Ancak jojoba yağı diğer yağlara göre daha da güçlü bir yağdır. Avucunuza sürdüğünüz az miktardaki jojoba yağı hem saçların hem de cildin ihtiyacını karşılayabilecek nitelikte. Jojoba yağı çoğunlukla masaj uygulamalarında kullanılan bir yağdır. Özellikle yorgun ve yıpranmış bir cilde sahip iseniz jojoba yağını denemenizde yarar var.


Lavanta Yağı


İçerdiği bol miktarda uçucu yağ sayesinde ruhsal ve sinirsel yağlığa iyi geliyor. Spalarda, masaj uygulamalarında ve aromaterapide bu denli fazla kullanılmasının sebeplerinden biri ise yatıştırıcı ve sakinleştirici olan özelliği. Lavanta bitkisi de yararları uzun yıllar önce keşfedilmiş olan bitkilerden birisi. Savaş zamanlarında lavanta hastanelerde yaraları dezenfekte etmek adına kullanılırmış.